sunnuntai 24. elokuuta 2014

Stubb ja Niinistö ohjaavat Suomea onnistuneesti länteen päin


Ruukinmatruuna kirjoitti jokin aika sitten tekstin, jossa hän arvosteli Stubbia, väittäen tätä jopa "tyhjäksi puvuksi", jolla ei ole meriittejä tai saavutuksia. En nyt noin räikeää arviota tekisi.

Sen sijaan Stubbin - ja Niinistön - ansioiksi voi lukea sen, että he ohjaavat Suomea kohti länttä ja läntisiä valtakeskittymiä. Tämä siis kontrastina idälle, erityisesti Venäjälle.

Pidän tällaisia pyrkimyksiä tärkeinä Suomen ja suomalaisten kannalta. Länsi pystyy voittamaan Ukrainan kriisin vain, JOS länsi pitää yhtä, ja jos kaikki Venäjän naapurimaat, joiden pitäisi kuulua ns. länsimaihin, todella ovat länsimaiden leirissä.

SUMMA SUMMARUM

Mikään muu puolue kuin Kokoomus EI OHJAA Suomea selkeästi kohti länttä. Vasemmistopuolueet - Keskusta mukaanlukien - taas havittelevat ns. uussuomettumista, jossa Suomi on kallellaan Venäjälle päin.

Ongelma vain on siinä, että Putinin Venäjä ei ole mikään Breznevin Neuvostoliitto. Nyt puhaltavat uudet tuulet - niin Venäjällä kuin lännessä.

Baltian maat ovat neuvostokokemuksistaan viisastuneena orientoituneet selkeästi kohti länttä, mm. Viroon saapuu yhdysvaltalaisia panssarivaunuja. Entäpä Suomi? Suomen on signaloitava selkeästi, että se haluaa kuulua länteen, ja että se on osa lännen rintamaa, ja että se ennenkaikkea on länsimaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti