torstai 21. elokuuta 2014

Mitä kehitysapu todella aiheuttaa Afrikalle? - Spiegelin artikkeli


Valkealle kiitos linkkivinkistä.

---

SPIEGEL Interview with African Economics Expert: "For God's Sake, Please Stop the Aid!"

Ingressi:
The Kenyan economics expert James Shikwati, 35, says that aid to Africa does more harm than good. The avid proponent of globalization spoke with SPIEGEL about the disastrous effects of Western development policy in Africa, corrupt rulers, and the tendency to overstate the AIDS problem.


Referointia lyhyesti

Lähinnä nationalistiset ja libertaarit piirit ovat tuoneet esille niitä ongelmia, joita kehitysapu aiheuttaa Afrikalle. Lähtökohtaisestihan yksi syy ylitsevuotavaiseen kehitysapuun on ollut se, että länsimaiden vasemmisto halusi lähettää apua aatetovereilleen Afrikkaan. Kuitenkin kehitysapu vaikuttaa afrikkalaisia markkinoita heikentävästi.

Lisää korruptiota ja byrokratiaa

Esimerkiksi Afrikan hallituksille annettava rahallinen apu lisää korruptiota ja byrokratiaa.

Ruoka-apu ajaa afrikkalaisen maanviljelijän konkurssiin ja aiheuttaa nälänhätiä

Ruoka-apu taas heikentää afrikkalaisen maanviljelijän asemaa ja aiheuttaa jopa nälänhätiä. Miksi näin? Koska halpa tai ilmainen ruoka-apu pakottaa maanviljelijät pois markkinoilta, koska ruoka-apu on halvempaa kuin maanviljelijöiden tuotteet. Nälänhätä seuraa, kun ruoka-apu loppuu, ja maanviljelijät eivät ole kylväneet seuraavaa satoa halvan tai ilmaisen ruoka-avun vuoksi.

Vaateavustukset lamauttavat afrikkalaista tekstiiliteollisuutta

Nigerian tekstiiliteollisuus työllisti 137 000 ihmistä vuonna 1997, mutta vain 57 000 vuonna 2003. Osaltaan tämä on johtunut ylitsevuotavaisesta vaateavusta, jota länsimaista virtaa Afrikkaan.

---

Lue Spiegelin artikkeli itse, niin saat tietää lisää!

---

EDIT: Myös Ruukinmatruuna on kirjoittanut aiheeseen liittyen: "Kehitysapuloukku".

2 kommenttia:

 1. Krooninen sosiaaliavun varassa eläminenkin passivoi ihmistä, ja myös se, että tulevaisuutta ei suunnitella omassa maassa elettäväksi, vaan länsimaiden sossunluukulla.
  Yksi ongelma on myös se, etteivät afrikan ja lähi-idän valtiot ole kansallisvaltioita, vaan alueita, joita milloin mikäkin klikki yrittää riistää piittaamatta yleisestä tarkoituksenmukaisuudesta tai valtion edusta. Puuttuvat kansalliset hankkeet. Yhteen hiileen ei edes yritetä puhaltaa. Päinvastoin: Valtaklikin toimien sabotointi parantaa oman klikin mahdollisuuksia sosiaaliseen nousuun. Kaikkein suurin syy on kuitenkin näiden ihmisten makaaberin alhainen äo, keskiarvo 75! 70 on raja lievästi kehitysvammaiseen. Yhteiskunta, joka pääosin kostuu "autettavista" ei voi menestyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Pantalone!

   Komppaan ihan satasella.

   Poista