maanantai 18. elokuuta 2014

Jokainen teollistunut länsimaa tarvitsee toimivan maahanmuuttopolitiikan - myös Suomi


Mikä tahansa länsimaa, joka tarjoaa maahanmuuttajalle heti täydellisen sosiaaliturvan lähettää vääränlaisen signaalin kehitysmaihin. Tuo signaali kuuluu osapuilleen näin:

"Älkää jääkö työskentelemään ja kehittämään maatanne, vaan tulkaa elämään sosiaaliturvalla länteen."

Toimiva maahanmuuttopolitiikka tukee sekä Suomen ja länsimaiden - että itse kehitysmaiden kehitystä ja tulevaisuutta pitkällä tähtäimellä.

Nykymuodossaan suomalainen maahanmuuttopolitiikka on sosiaaliperäistä työperäisen sijaan. Suomeen saapuvalle maahanmuuttajalle tarjotaan siis heti oikeus täysimääräiseen sosiaaliturvaan maahan saavuttuaan.

Pitkälle jatkuessaan tällainen politiikka luo Suomeen uuden sosiaaliluokan - työssäkäymättömät, sosiaalituella elävät maahanmuuttajat. Jos näin käy, siitä saavat suomalaiset syyttää pelkästään itseään.


SUMMA SUMMARUM

Ihme kyllä, vielä tänään on mahdollisuus saada suomalainen maahanmuuttopolitiikka toimivaksi.

Maahanmuuttoon on yksinkertaisesti asetettava laadullisia ja määrällisiä rajoituksia. On asetettava maahanmuuttokiintiö ja otettava Suomeen vain maahanmuuttajia, joilla on korkea mahdollisuus työllistyä täällä - tai vieläkin tiukempi: heillä on oltava valmiina työpaikka Suomessa.

Nykyinen, täysin valikoimaton ja rajoittamaton maahanmuutto luo suurella todennäköisyydellä merkittäviä yhteiskunnallis-sosiaalisia ongelmia 10-20 vuoden sisällä - jos siis siihen ei tehdä muutoksia.

Näitä ongelmia emme tarvitse tilanteessa, jossa työttömyysprosentti kolkuttelee 10 %:a ja valtionvelka 100 miljardia euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti