keskiviikko 6. elokuuta 2014

Euroopan talous ei käynnisty - vaan menee huonompaan suuntaan


Guardian: Unemployment rising in Germany and France, figures show

---

Eurooppaan päälle jäänyt sosialismi tuhoaa sen

Olen aiemmin kirjoittanut "Miksi Eurooppa ei toimi nykymallilla". Siinä todetaan, että osittain kommunistista Neuvostoliittoa vastaan luodut eurooppalaiset sosiaalivaltiot ja sosiaalijärjestelmät haittaavat nyt talouden nousukulkua. Itse asiassa ne ovat kääntyneet itseään vastaan; samat järjestelmät, joiden tarkoituksena oli pitää kansa tyytyväisenä, ja poissa kommunismista, ovat kääntyneet sitä itseään vastaan. Kansanomaisemmin ilmaistuna hyvinvointivaltiosta on tullut pahoinvointivaltio.

Kirjoituksessani "Suuri dissektio sosialismista ja liberalismista" esitin, että sosialismista on aina hankkiuduttava eroon tietyn aikavälin kuluessa, tai se rupeaa syömään itseään:

Kuitenkin sosialismista tulisi pyristellä irti mahdollisimman pian sen jälkeen, kun yhteiskunnallinen tai taloudellinen häiriötila on korjattu.

---

Työttömyys kasvaa manner-Euroopan vetureissa, Saksassa ja Ranskassa

Guardianin 28.05.2014 julkaisema artikkeli kertoo, että työttömyys on jatkanut nousuaan Saksassa ja Ranskassa. Saksassa ollaan päädytty 2 905 000 työttömään ja Ranskassa 3 364 000 työttömään. Ranskan lukema on maan tähänastinen ennätys. Vertailun vuoksi Espanjassa on noin 4 800 000 työtöntä.

---

SUMMA SUMMARUM

Euroopan talous ei "käynnisty", vaan menee huonompaan suuntaan. Sosialismin tielle ei koskaan olisi pitänyt lähteä, tai jos ja kun sille lähdettiin, olisi siitä pitänyt pyristellä eroon viimeistään Neuvostoliiton romahtaessa. Nyt alkaa olemaan liian myöhäistä.

Toistan edelleenkin, että Eurooppa palaa 2020-2035.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti