maanantai 22. heinäkuuta 2013

Tapaus Trayvon Martin - The Truth, and nothing but The Truth

Trayvon Martinin tapauksesta on kohkattu varsinkin jenkeissä aivan perkeleesti. Jenkkilän liberaalit ja vasemmisto - sikäli kun niillä nyt eroa on - on yrittänyt tehdä Trayvon Martinista jonkinlaista uutta Rodney Kingiä, ellei jopa Martin Luther Kingiä.

Mitä todellisuudessa tapahtui?

Se mitä todellisuudessa tapahtui, oli se, että Trayvon Martin hyökkäsi häntä ampuneen George Zimmermanin kimppuun. Zimmerman ampui Martinia itsepuolustukseksi. Näin se tapahtui, ja näin jenkkituomioistuin myös tuomitsi.

On perin epäloogista, tai ainakin epämoraalista marssia Trayvon Martinin muistoksi tai puolesta. Hänhän oli se, joka hyökkäsi naapurustovahtina toimineen George Zimmermanin kimppuun.

Syvempi kertomus tapahtuneesta

Ampuminenhan tapahtui Twin Lakesin asuntoalueella, jossa oli sattunut useita asuntomurtoja tai niiden yrityksiä. Tästä pelästyneenä ja viisastuneena naapurusto päätti järjestää amerikkalaistyylisen naapurustovahtisysteemin, Neighbourhood Watch. Vahdiston koordinaattoriksi valittiin Zimmerman.

Miksi Zimmermanilla oli ase?

Zimmerman oli hankkinut aseensa alunperin naapurustoalueella vapaana juosseen vaarallisen koiran takia. Zimmerman EI OLLUT ns. "gun wacky" naapurustovahti, joka pistooli vyöllään odottaa tilaisuuttaan rei'ittää joku onneton.

Mitä Trayvon Martin teki alueella?

Martin oleskeli Twin Lakesissa, ja oli menossa majapaikkaansa. Paikka, johon Martin ammuttiin, oli 64 metriä hänen "kotioveltaan".

Miksi Martin hyökkäsi Zimmermanin kimppuun?

Zimmerman seurasi Martinia syystä tai toisesta. Ilmeisesti siksi, että alueella oli sattunut murtoja, ja Zimmermanin mielestä Martin vaikutti epäilyttävältä. Ilmeisesti suuttuneena siitä, että Zimmerman seuraa häntä, Martin loppujen lopuksi hyökkäsi Zimmermanin kimppuun.

Missä tilanteessa ampuminen tapahtui?

Zimmerman ampui Martinia, kun Martin oli saanut Zimmermanin alleen ja löi häntä. Silminnäkijöiden mukaan Martinin alla makaava Zimmerman huusi apua Martinin lyödessä häntä. Sitten kuului pam, ja Martin lyyhistyi maahan.

SUMMA SUMMARUM

Vikaa kummassakin, esim. Zimmerman olisi varmaan voinut ilmoittaa Martinille olevansa naapurustovahti, ja kysyvänsä häneltä millä asialla hän on. Tapahtuiko näin, siitä en ole varma.

Toisaalta miksi Martin lähti juoksemaan Zimmermania karkuun, jos hänellä ei ollut mitään salattavaa? Miksi Martin oleskeli alueella, vaikka hänen vakituinen asuinpaikkansa ei ollut siellä? Miksi Martin hyökkäsi Zimmermanin kimppuun, vaikkei Zimmerman tehnyt mitään väkivaltaa Martinille ennen Martinin hyökkäystä.

SUMMA SUMMARUM 2

Kaikki jotka marssivat Martinin puolesta kannattavat siis sitä, että on ok juosta naapurustovahtia karkuun ja hyökätä tämän kimppuun, jos siltä sattuu tuntumaan.

Vähän sama juttu kun Sammalkielen mielestä on ok ryöstää kaljaa Siwasta ja hakata vartijoita.

Ei hevonvittu sanon minä!

Jos oikeus tuomitsee Zimmermanin syyttömäksi, niin ei se varmaan niin ihan perusteitta tee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti