perjantai 30. marraskuuta 2012

Kumitonttu ja Valkea sensuroivat minua

Osaa se blogosfäärin "oikea" laitakin näköjään. Aikaisemmin minua on sensuroinut lähinnä liberaali vasemmisto, sieltä Ruukinmatruuna, Igor ja Sammalkieli. Nyt sama toistui konservatiivisen oikeiston kanssa.

Otetaan nyt ensiksi vaikka Kumitontsa

Kumitonttu

Erehdyin lähettämään voimakkaana sionistina tunnetun Kumitontun blogissa rabbi Yisroel Dovid Weissin mielipidettä mukailevan kommentin, jonka mukaan Israelin valtiota ei tulisi olla olemassa juutalaiseen uskontoon perustuen. Rabbi Weisshan on väittänyt, että kun Jumala tuhosi juutalaisten temppelin 70 jKr, se oli merkki siitä, että juutalaisten on pirstaloiduttava eri kansakuntiin levittämään uskoaan. Jos (uskonnolliset?) juutalaiset yrittäisivät palata, perustaa Israelin valtion uudelleen, ja eristäytyä sinne, niin he joutuisivat ennen pitkää vaikeuksiin, koska eivät ole maailmalla levittämässä Jumalan sanaa. Ja koska Jumala ei tykkää henkilöistä, jotka rikkovat hänen käskyjään, niin Jumala rankaisee sitten esim. juutalaisia palestiinalaisten muodossa.

Tätä kommenttiani ei muuten koskaan julkaistu.

Taisin jopa erikseen pyytää sen julkaisemista, joten mihinkään "jonoon" se ei ole voinut jäädä.

Mielenkiintoinen veto henkilöltä, joka tuo myös itse esiin erilaisia sensuuriin liittyviä teemoja ja vastustaa niitä. Huomautettakoon, että itse en ole jättänyt yhtään kommenttia julkaisematta tässä blogissani sen perustamisesta lähtien. Sensuroitujen kommenttien määrä on 0 eli zero.

Kumitonttu voisi ns. periaatteen ja kunnian miehenä julkaista kommenttini. Jos siis oikeasti on sitä.

Valkea

Valkea on oikeasti vaarallinen kaveri. Käytännössä jonkinlaiseen "konservatiiviin" arvomaailmaan tukeutuva Valkea on sekä vasemmisto"kristitty", rasisti, kansallissosialisti että sosiaaliteokraatti. Siinä missä Ruukinmatruuna on "vain" vasemmistolainen, Valkea on kaikkia näitä. LOL! En yhtään ihmettele minkä takia Valkealla sujuu juttu niin mainiosti Sammalkielen kanssa, vaikka miesten(?) pitäisi olla tavallaan toistensa ideologisia vastapareja.

No joo, mutta asiaan. Valkea toi esille kansallissosialistisen luonteensa, kun väitti, että hirveän-kauhean-pahat JuutalaisPankkiirit (tm) säätelevät talouden "rahavirtoja" Yhdysvaltojen keskuspankki FED:in kautta.

Käytännössä Valkea tarkoitti, että FED aiheuttaa tahallaan nousukausia ja lamoja, jolloin lamassa nousukausien aikana kumuloitunutta omaisuutta voi ostaa pilkkahintaan.

Tein Valkealle selväksi, että FED voi vaikuttaa rahan määrään tasan kahdella tavalla:

 1. Se voi painaa lisää rahaa markkinoille (inflaatio)
 2. Se voi vähentää markkinoilla olevan rahan määrää (deflaatio)

Molemmat tavat perustuvat Milton Friedmanin monetaristiseen rahateoriaan (=monetarismi).

Samoin esitin, että tietääkseni FED on pelkästään inflatoinut dollaria, eli lisännyt rahan määrää markkinoilla sitten sen perustamisen. Tästä johtuu esim. voimakas dollarin inflaatio sitten 1900-luvun alun.

Säädelläkseen "rahavirtoja" FED:in tulisi myös jossain välissä deflatoida. Näin ei kuitenkaan ole ainakaan käynyt 2008 sub-prime kriisin aikana. Päinvastoin! FED on sen sijaan puskenut entistä enemmän fyrkkaa markkinoille "kvantitatiivisten elvytysohjelmien" (QE1, QE2, QE3) muodossa.

Jos kommenttini olisi julkaistu, olisi se vienyt kokonaan pohjan alta Valkean rahansäännöstelyväitteiltä. Niinpä sitä ei ole pahemmin näkynyt Valkea blogissa. Muutenkin ihmetyttää, miksi kristinuskoa, siis hengellisyyttä kannattava henkilö on niin poliittinen. Käytännössähän Valkean blogi on enemmän poliittis-filosofinen kuin kristillis-hengellinen. Tässä myöskin yksi samankaltaisuus Sammalkieleen verrattuna.

Tässä muuten ennen kommenttini lähettämistä edeltänyt Valkean julkaisema kommentti:


BloggerValkea sanoi...
Miltton,

minun paljastumiseni milloin miksikin on viihdyttävää, mutta siinä on kovin vähän villoja. Se, että Fed on suurten pankkien omistama, ja että suuret pankit käyttävät Fediä rahamäärien säätelyyn, ja siten nousukausien ja laskukausien luomiseen on perusRothardilaista tietoa Man, Economy and State -kirjasta. On vaikea juuri nyt havainnoida mistä se vasemmistolaisuus tähän taas tupsahti.
28. marraskuuta 2012 14.49

ETTÄ SELLAISTA. HAUSKAA PERJANTAI-ILLAN ALKUA KAIKILLE!

23 kommenttia:

 1. Mitä ihmeen merkitystä sillä on, mitä joku rabbi Weiss höpisee? Miksi mun pitäisi julkaista mun blogissa rabbi Weissin mielipiteitä? Eihän ne ollu edes sun omia mielipiteitäsi. Jos sä haluat julistaa jonkun kahjon ajatuksia, niin te see omassa blogissasi - miksi sä haluat mut siihen sotkea?

  VastaaPoista
 2. Miksi noin ärtyisä, KT?

  Etkö näe paradoksia? Ensin vouhotat vasureista ja siitä miten sinun mielipidettäsi ei kuunnella.

  Nyt et halua itse kuunnella rabbi Weissin mielipiteitä.

  Saatko muuten blogisi pitämisestä rahaa Israelista tai juutalaisilta järjestöiltä? Oletan, että olet han-suomalainen. Miksi han-suomalainen ottaa noin kovasti kantaa lähi-idän konfliktiin?

  Itseäni ei voisi Israel ja Palestiina vähempää kiinnostaa.

  VastaaPoista
 3. Tuohan on kaikkein suosituin muoto ´Sananvapaudesta´ ; kannatan sananvapauttasi, kunhan olet kanssani samaa mieltä !. RuukinMadruunahan kanssa mielellään jakelee niitä "bännejä" ja vielä suorastaan ylpistelee päälle!. Nainenhan kyseessä on, joten turha "yllättyä" :). Tomi ei näemmä käy täälä juurikaan räyhäämässä, olen huomannut.

  VastaaPoista
 4. MF, olenko minä joskus sensuroinut kirjoitustasi? Olen moittinut tai ollut eri mieltä mutta en muista että olisin sensuroinut.

  VastaaPoista
 5. Tuohan on kaikkein suosituin muoto ´Sananvapaudesta´ ; kannatan sananvapauttasi, kunhan olet kanssani samaa mieltä !

  Niinpä.

  Nainenhan kyseessä on, joten turha "yllättyä" :)

  Niinpä x2

  MF, olenko minä joskus sensuroinut kirjoitustasi?

  Muistaakseni jätit julkaisematta kommentin, jossa arvostelin sitä, että elät eläkerahoilla.

  VastaaPoista
 6. @ Igor

  Tai siis poistit kommenttini. Blogissasihan ei ole ennakkotarkistusta käytössä.

  VastaaPoista
 7. Miltton,

  kaiken muun huonon lisäksi olet harhainen. Esim. juutalaisista Fedissä en puhunut mitään. Mutta ymmärrän toki, että virheitäsi on turha käydä enempää läpi. Olet jo kauan liannut omaa hiekkalaatikkoasi, ja jatkat todennäköisesti samalla linjalla tulevaisuudessakin.

  VastaaPoista
 8. Käyn vielä kommenttini lyhyesti läpi. Rahamäärien säätely tarkoittaa rahamäärän kasvattamista, lainojen löyhää jakamista, korkojen painamista liian alas jne., jolloin ihmiset sijoittavat paljon sellaisiin immateriaali- ja materiaalikohteisiin, jotka ovat investointimielessä kannattamattomia. Jossain vaiheessa kannattamattomia sijoituksia on kertynyt niin paljon, että korttitalo romahtaa ja seuraa lama. Virhe rahamäärien säätelyssä on siis turhien lainojen paisuttamista ja siten rahamäärän paisuttamista, koska kaikki Fedin talouteen puskema raha on lainarahaa. Rahan suhteen ideaalissa systeemissä rahan pitäisi olla velatonta, jonka inflaatio on keskimäärin plus miinus nolla. Tämä on perus-Rothbardia itävaltalaisesta talouden koulukunnasta.

  Edes tätä sinä et tajunnut, vaikka esiinnyt talouden Itävaltalaisen koulukunnan asiantuntijana.

  Kommentointipolitiikkani, joka ilmoitetaan kommenttilaatikon yläpuolella, on ollut, ja on nyt ja aina tulevaisuudessa se, että asiattomia, ad hominem, samaa toistavia jne. kommentteja ei julkaista. En lue niitä alkua pidemmälle, ne lentävät suoraan bittiroskakoriin.

  VastaaPoista
 9. MF taitaa olla että jotain asiattomia kommenttejasi olen poistanut kun tarkistin.

  VastaaPoista
 10. @ Valkea

  Olet oikeassa siinä, että esim. ohjauskorko voi olla rahamäärää parempi keino "rahavirtojen" säätelyyn.

  Lisäksi on mahdollista, että FED saattaa deflatoida tulevaisuudessa, vaikka tähän asti se on inflatoinut.

  Nyt näyttäisi kuitenkin olevan meneillään jakso, jolloin korot ovat alhaiset ja inflaatio laukkaa.

  Tosin tässäkään ei välttämättä ole kyse mistään tarkoituksellisesta "salaliitosta", vaan yksinkertaisesti siitä dorkailusta, jota etatismi tuottaa. Eli jenkkihallitus haluaa vain saada talouden kuntoon, ja käyttää FED:iä tähän käsikassarana.

  Välttämättä mitään tarkoituksellista operaatiota "ulosmitata kansalaisten omaisuutta" ei ole, vaan kaikki johtuu yksinkertaisesti jenkkihallituksen bipolaarisesta tyhmyydestä, jossa lamassa "elvytetään" ja kasvussa "estetään ylikuumentuminen".

  Tietämättömien kansalaisten silmissä tämä voi sitten näyttää siltä, että taloutta "säädellään", jotta omaisuutta voidaan "ulosmitata" laillisesti.

  Tosin isoin syyllinen USA:n 2008 sub-prime kriisiin olivat puolivaltiolliset asuntolainoittajat Freddie Mac ja Fannie Mae - mutta ei FED.

  VastaaPoista
 11. @ Igor

  MF taitaa olla että jotain asiattomia kommenttejasi olen poistanut kun tarkistin.

  Ei muistella pahalla Igor. Olet sen verran joviaali tyyppi kuitenkin. :)

  VastaaPoista
 12. @ Valkea

  Kommentointipolitiikkani, joka ilmoitetaan kommenttilaatikon yläpuolella, on ollut, ja on nyt ja aina tulevaisuudessa se, että asiattomia, ad hominem, samaa toistavia jne. kommentteja ei julkaista. En lue niitä alkua pidemmälle, ne lentävät suoraan bittiroskakoriin.

  Eli käytännössä voit jättää julkaisematta kommentteja täysin mielesi mukaan.

  Mikä teissä interventionisteissa oikein on? Miten mielipiteen esittäminen voi olla vielä 2010-luvulla niinkin ongelmallista, että sitä ei sitten julkaista?

  VastaaPoista
 13. Miltton,

  pitkäaikaisten asiattomien kommenttiesi ja tämän mustamaalausartikkelin myötä sinun urasi kommentoijana blogissani on päättynyt.

  VastaaPoista
 14. pitkäaikaisten asiattomien kommenttiesi ja tämän mustamaalausartikkelin myötä sinun urasi kommentoijana blogissani on päättynyt.

  Olipa yllätys. Pääsenkö ihan banaanisaarille vai tuleeko permbannia?

  Onneksi on helvetti vieköön oma blogi.

  VastaaPoista
 15. Asiaton kommentti = kommentti joka ei tue Valkean agendaa.

  VastaaPoista
 16. Vähän samoin kuin Ruukinmatruunan blogissa. Jos paskamatruuna katsoo, että kommentti ei tue hänen hienoa teoriaansa, niin *oho*, sinne hävisi.

  VastaaPoista
 17. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 18. Edit: Kommentti poistettu viestin asiattoman sisällön vuoksi.

  VastaaPoista
 19. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 20. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 21. itse en ole jättänyt yhtään kommenttia julkaisematta tässä blogissani sen perustamisesta lähtien. Sensuroitujen kommenttien määrä on 0 eli zero. Miten mielipiteen esittäminen voi olla vielä 2010-luvulla niinkin ongelmallista, että sitä ei sitten julkaista? Vähän samoin kuin Ruukinmatruunan blogissa. Jos paskamatruuna katsoo, että kommentti ei tue hänen hienoa teoriaansa, niin *oho*, sinne hävisi.

  Edit: Kommentti poistettu viestin asiattoman sisällön vuoksi.

  Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.


  Taass kerran kävi ylpeys lankeemuksen edellä.

  VastaaPoista
 22. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 23. Tässä on jotain kauhean sympaattista.

  VastaaPoista