maanantai 19. joulukuuta 2011

Ruukinmatruuna on VASEMMISTOLAINEN - siis VASURI ISOLLA V:LLÄ

Tämä viesti koskee Takkirauta blogia. Blogin pitäjä on pseudonyymiltään Ruukinmatruuna tai Ironmistress. On myös esitetty, että blogin pitäjiä voisi olla useampia, koska blogissa käsiteltävät aihepiirit ovat laidasta laitaan. Eniten blogissa kuitenkin ärsyttää se, että se de facto VASEMMISTOLAINEN. Toiseksi eniten ärsyttää se, että se väittää olevansa aivan jotain muuta. Näinpä vasemmistolaiset usein tekevätkin - hei, teen jotain vasemmistolaista, mutta en missään tapauksessa OLE vasemmistolainen. Mutta itse Ruukinmatruunan suosimaa sanapartta lainatakseni: If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.

Itse asiassa Ruukinmatruuna näkee itsensä jonkinlaisena "yhteiskunnan tukipilarina" ja "ylimoralistina" - jota kaikkien tulisi kuunnella. Ja haluaa myös muiden näkevän hänet samalla tavalla. Blogi onkin saanut mukavat 165 lukijaa ja yli miljoona sivulatausta. Tämä on kuitenkin sääli niitä kohtaan, jotka mahdollisesti pitävät Ruukinmatruunaa omana auktoriteettinaan. Käytännössä heitä indoktrinoidaan kuitenkin vasemmistolaiseen ajattelutapaan. Liekö blogi jonkinlainen vasemmiston propagandatyökalu?

Ruukinmatruunalla on omat hetkensä, mutta mitä tulee vasemmistolaiseen asenteeseen, niin se tuntuu istuvan tiukassa.

Myös Ruukinmatruunan ego on omaa luokkaansa. Heti blogin etusivulla John Stuart Millin ja Chydeniuksen lainauksien jälkeen on Ironmistressin oma ahumanistinen lainaus Any sufficiently sophisticated human thought is impossible to distinguish from artificial intelligence. Tämä lainaus on sikäli ristiriitainen, että Ruukinmatruuna pitää itseään myös jonkinlaisena "ihmisarvon ja pienen ihmisen puolustajana" - hän blogaa usein ihmisarvoa alentavista aiheista (jotka usein ovat vasemmiston ja intervention syytä). Sama ristiriitaisuus ihmisyyttä ja ihmisarvoa kohtaan ilmenee, kun Ruukinmatruunan mielestä ihminen on paskiainen. Tästä ei enää ole montaa askelta misantropiaan.

6 kommenttia:

 1. Luulin aluksi Ironmistressin viittaavan Thatcheriin, kunnes myöhemmin tajusin hänen inhoavan Iron Ladya lähes yhtä paljon kuin Reagania. En vain voinut millään uskoa että joku oikeasti lainaisi itseään bloginsa alussa...

  Liekö blogi jonkinlainen vasemmiston propagandatyökalu?

  Matrunaa taitaa määritellä vasemmistolaisuuden jotain muuta kuin talouspoliittista kautta. "Sinivasemmisto" voi itse asiassa olla aika hyvä nimi, mutta blogissa paistava posketon natsi-Saksan ihailu on jotain todella oksettavaa.

  VastaaPoista
 2. Ruukinmatruunan minun mielestäni osoittama sosiaalinen luonteenlaatu ja kanssaihmisiä kohtaan tunnettu empatia tuntuvat MF:lle oleva vasemmistolaisuutta. MF omaa ajattelua tuntuukin leimaavan juuri sosiaalisen luonteenlaadun ja empatian puute. Ei ihme että Ruukinmatruunan blogi ärsyttää häntä. No eihän sitä ole toisaalta pakko lukea.

  Internet mies: ei KAIKKI natsi-Saksan ilmiöt olleet pelkkää holocaustia tai sotahulluutta. Saattoi sieltä analyyttisesti eritellen löytää jotain hyvääkin. Eikä se tarkoita että olisi natsismin tai Aatun ihailija tai kannattaja.

  VastaaPoista
 3. Anders Chydeniuksen oli suunnilleen libertaari (hän mm. ehdotti minarkismia lappiin). Ruukinmatruuna on ankara anti-libertaari. Sen takia Chydeniuksen lainaus hänen blogin yläteunassa on huvittavaa.

  Avauduin täällä hieman Ruukinmatruunan keskustelutekniikasta.

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia LS linkistä. Matruuna tuskin tulee ikinä vastaamaan liberaalien oikaisuihin, hänen 150 lukijaansa ovat varmasti paisuttaneet egon liian suureksi.

  Internet mies: ei KAIKKI natsi-Saksan ilmiöt olleet pelkkää holocaustia tai sotahulluutta. Saattoi sieltä analyyttisesti eritellen löytää jotain hyvääkin. Eikä se tarkoita että olisi natsismin tai Aatun ihailija tai kannattaja.

  Itse en kyllä ole vielä löytänyt.

  Ruukinmatruunan minun mielestäni osoittama sosiaalinen luonteenlaatu ja kanssaihmisiä kohtaan tunnettu empatia tuntuvat MF:lle oleva vasemmistolaisuutta. MF omaa ajattelua tuntuukin leimaavan juuri sosiaalisen luonteenlaadun ja empatian puute.

  Matruunaa määrittelee vasemmistolaisuuden ehkä juuri työväen empatiaksi tms. sekavaksi meemipleksiksi. Jos vasemmistolaisuudella tarkoitetaan pelkkää vasemmistolaista talouspolitiikkaa, niin silloin Ironmistress on vasemmistolainen. En tiedä MF:n empatiasta, mutta ei IM:n "empaattisuus" mikään hänen yksinoikeutensa ole.

  VastaaPoista
 5. Myös Henri Heikkinen kirjoitti Ruukinmatruunan palokuntakirjoituksesta.

  Kun palokunta yksityistetään, mutta sille jää monopolioikeus ei tietenkään ole libertarismia vaikka RM yrittää näin väittää.

  Marcus Licinius Crassuksen esimerkki on vielä surkeampi:
  Crassuksen palokunta myös aktiivisesti esti muita sammuttamasta paloa.
  Tosi libertaristista!

  Tähänkö ollaan tultu? Onko anti-libertaarien ykköstaktiikka väittää tietoisesti epätosia väitteitä libertarismista ja toivoa, että ne menevät läpi?

  VastaaPoista
 6. Myös Henri Heikkinen kirjoitti Ruukinmatruunan palokuntakirjoituksesta.

  Huomasin tämän itsekin ja lisäsin maininnan blogini kommentteihin.

  Tähänkö ollaan tultu? Onko anti-libertaarien ykköstaktiikka väittää tietoisesti epätosia väitteitä libertarismista ja toivoa, että ne menevät läpi?

  Jos on, niin se on aivan mahtavaa. Mikään ei ole pitkällä tähtäimellä typerämpää kuin valehtelu. Takkirauta tuskin koskaan tulee tunnustamaan "virheitään", mutta mitä enemmän tämmöistä tuubaa suolletaan sitä typerämmiltä he itse tulevat näyttämään. Tietenkin nämä kaikki pitää pystyä oikaisemaan, kuten Heikkinen teki.

  VastaaPoista